Musikk

Copyright @ All Rights Reserved

 

 

Foto: Tor Orset

Da jeg var altfor ung strøyk jeg på notekurset til dirigent Terje Skytterholm, men var god til å klappe i takt. Det førte til at jeg fikk spille bekken i Giske skolekorps. Bekken er steike tungt når man er altfor ung, men jeg var også innom skarptromme og stortromme, før jeg la korpsuniformen tilbake der den kom i fra.

 

I 1991 startet Alex og Rune gruppen The Margarets og jeg brukte å henge på øvingene. Tok opp det hele på kassett og var en del av de fire som startet bandet. I februar 1992 kjøpte jeg meg en tamburin og en regnstav i plast, og ble fullverdig medlem som perkusjonist. Jeg har alltid vært perkusjonist selv om mange tror at jeg spiller trommer. Men det får så være. Vi brukte ti år på å gi ut vår første plate What Kept You? Sparebanken Møre lånte bort en halv million og vi fikk reise til Kai Andersen og Athletic Sound i Halden. Platen ga vi ut på Universal Music og plutselig solgte vi 30.000 eksemplarer. Anmeldelsene har aldri vært bedre for noe band.

 

Vi ga ut til sammen fire plater, og om man ser stort på det var det i grunn i en fantastisk tid vi fikk lov til å gi ut plate i. Kanskje den siste storhetstiden for slike band som oss. Da The Margarets ble oppløst var Rune, Alex og jeg på turne for Rikskonsertene, og det skal vi ha, vi har snart hatt 300 konserter for barneskoler nå.

 

Vi tre ville fortsette med musikk, og det har resultert i bandet GISKE. Vi ga ut vår første plate "Carousel Magic Spell" i 2015 og har bare fått gode tilbakemeldinger. Det slår meg altfor mange ganger hvor viktig musikk er i de fleste menneskers liv og om du har anledning, sett deg ned og hør på en hel plate. Kanskje det er lenge siden du gjorde akkurat det, men prøv det. Gjerne en av våre, men det er ikke så farlig.