Scene

Copyright @ All Rights Reserved

 

 

Storkaren var et bestillingsverk for Fjord Cadenza på Skodje i 2012. Etter suksessen der fikk vi satt den opp på Den Norske Opera og Ballett i Oslo året etter. Det er muligens det mest surrealistiske jeg har vært med på og jeg vil takke Helge Førde som tok kontakt og ville at jeg skulle skrive librettoen til det som muligens er norges første jazzopera.

 

Fra programmet: Meininga var at han skulle til «Hølliwood» for å prøve lukka, men slik gjekk det ikkje for eventyraren frå Sunnmøre. I staden havna han i dårleg selskap i New York, og i opningsscena rekk bandet så vidt å starte musikken på den lugubre Bar-Noir før hovudpersonen går i golvet og døyr. Storkaren er såleis ei sterk dramatisk oppleving frå start til slutt.

 

Helge Førde og resten av brassbrørne står for akkompagnementet samstundes som dei viklar seg inn og blir ein del av handlinga.

Den Norske Opera & Balletts stjernebass Magne Fremmerlid speler hovudrolla åleine på scena som den nokså stusselege storkaren som hadde mange draumar som han aldri nådde opp til.

 

Gjennom handlinga i operaen blir vi betre kjend med livshistoria til ”Storkaren” som har budd i USA i 30 år før han altså drikk seg ihel på Bar Noir. Derifrå får han noko ufrivillig med seg eit jazzband inn i døden på veg tilbake til heimbygda på Sunnmøre. På reisa heimover ser ”Storkaren” tilbake på livet han har hatt både før og etter han kom til «Juneiten».

 

 

Tidligere hadde jeg skrevet en musikal som heter Tonejegerne. Den tar for seg hele musikkens historie i løpet av 100 minutter og har blitt fremført ved Holtekilen Folkehøgskole.

 

Nå har jeg fått rettighetene av Bryter Music i England til å bruke Nick Drakes musikk på scenen. Dette er et prosjekt som er i startgropen og det jobbes med manus til det som skal bli "Frukttre".

 

 

 

Øving på Den Norske Opera.